スタッフブログ

2020.11.04

BLOG

Peni先生手作りフィジーのデザート!Homemade Fijian dessert

Hi everyone!
みなさんこんにちは!
Here, I share two kinds of traditional Fijian dessert that I make once in a while. The pictures you see were taken during my last travel to Fiji. Top: A dessert using a banana variety that is locally called “vudi.” Bottom: A dessert using pumpkin that is simmered and thickened with cassava starch. Both desserts are served with a caramel infused coconut milk sauce. Please share some of your specialties.
今日は、僕がたまに作る2種類のフィジーのデザートを紹介します。
上の写真は、前回僕がフィジーに行ったときに撮った写真です。
上のバナナを使って作るこのデザートをフィジーではヴディといいます。
下のデザートは蒸したかぼちゃに、キャッサバのでんぷんでとろみをつけたものです。
どちらのデザートもココナッツミルクソースをいれたキャラメルをかけて食べます。
よかったらみなさんの得意料理も教えてくださいね!
Stay safe!
Peni

 

一覧へ戻る